Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

  

 

Bægre

Bægrene er elementet vand. Psykologisk forbindes de med følelser og kærlighed. Bægrene er forbundet til kristendom via den hellige gral eller kalken der bruges ved nadveren. Der er også en parallel til Danaidernes kar der aldrig kunne tømmes.

Når vi trækker Bægrene gælder det anliggender der har med følelsesmæssige forhold til andre mennesker, kærlighed, romantik, erotik, familie, ægteskab og børn.

Når vi trækker et af Hofkortene betyder det, at du kan møde en person med disse egenskaber eller, at du selv har brug for at udvikle dem.

Bægrenes Es - Ægte hjerte
En hånd fra skyerne holder et bæger. Fra bægeret løber fem vandstrømme ned i en sø med åkander. En hvid due kommer flyvende og anbringer en oblat med et kors i bægeret. På bægeret er et omvendt M.

Starten på et forhold, en bølge af følelser, glæde.
Et es betyder altid en ny begyndelse. Bægrenes es er et lykkekort. Alt strømmer over af glæde, kærlighed, tilfredshed og taknemmelighed. Du er på rette vej og alt kan lykkes nu. Du er åben for dine inderste dybe følelser. Du har følelsesmæssigt overskud og kan indikere en ny begyndelse, måske på et forhold eller en kærlighedsaffære. Esset er forbundet med ægteskab, moderskab og kærlighed.

To Bægre - Kærlighed
En ung mand og en ung kvinde udveksler bægre. Over dem svæver Hermes' slangestav kronet med et løvehoved med vinger.

Venskab, partnerskab, forsoning af modsætninger.
Der er balance mellem de indre maskuline og feminine sider, de hjælper og støtter hinanden. Kortet står også for omsorgsfuld og inspireret kærlighed og sympati og harmoni. Det er tid for samarbejde i et forhold, både i kærlighed og venskab. Magtkampe afløses af forsoning og der kan opstilles fælles mål.

Tre Bægre - Overflod
Tre kvinder i folderige dragter danser med bægrene højt hævet. De har blomster i håret og på jorden ligger forskellige frugter.

Det er tid til at glæde sig og fejre.
Livsglad udfoldelse i en verden i overflod. Kortet har relation til de grupper vi færdes i, arbejdskolleger, familie og venner. Betyder meningsfyldte forhold mellem ligestillede. God kommunikation og fællesskab med andre. Kortet henviser til en glædelig begivenhed der er værd at fejre, det kan være en fødselsdag, et bryllup eller fødslen af et barn.

Fire Bægre - Blandet glæde
En ung mand sidder i meditation under et træ. En hånd fra skyerne rækker ham et bæger uden at han ser det.

Kedsomhed, utilfredshed, misfornøjelse.
Du er lidt tilbagetrukket i øjeblikket og ænser ikke andres tilnærmelser til dig. Efter en tid med udadvendthed har vi behov for at trække os ind i os selv og bearbejde de indtryk vi har fået. Kortet kan også betyde kedsomhed, depression og utilfredshed med verden generelt. Du er tilbøjelig til at fokusere på livets negative sider frem for de lyse. Luk øjnene op og modtag de gaver livet rækker dig.

Fem Bægre - Følelsesmæssig skuffelse
En duknakket mand i sort kappe står ved en flod. Foran ham ligger tre væltede bægre og bag ham står to. Der er en bro over floden og på den anden side en borg.

Ærgrelse over hændelser i fortiden, sorg, melankoli.
Du er dybt skuffet over noget i din hverdag, dit arbejde, ægteskab eller uopfyldte behov. Dine forventninger er blevet skuffede og utilfredsheden lurer i dig. Der er forandringer på vej i et forhold, måske har du lidt et tab som er svært at bære, de tre væltede bægre. Du kan ikke se det positive i situationen, de stående bægre bag ham. Forandringer er aldrig lette, men de er nødvendige og ses bedst i bakspejlet.

Seks Bægre - Nostalgi
En pige og en dreng står i en gård omgivet af bægre med hvide blomster. Bag dem et hus og en mand med en lanse.

Tidligere anstrengelser giver belønning i fremtiden.
Minder om lykkelige barndomsoplevelser bringer dig i en glad og positiv stemning. Måske møder du en gammel ven eller du får et brev eller en telefonopringning, der sætter tankerne i gang. Du har en god fornemmelse af dit indre barn. Anstrengelser du har gjort i fortiden giver nu sin belønning, måske bliver du forfremmet eller får ros eller anerkendelse for et stykke arbejde.

Syv Bægre - Følelse
En sort person kigger på syv bægre i en sky. I bægrene er der forskellige ting et ansigt, en tildækket lysende person, en slange, et bjerg med en borg, smykkesten, en laurbærkrans, en drage.

Kreativitet og talent i overmål, forvirring i valgsituationer.
Du overvejer de indre følelsesmæssige forhold og holder projektionerne op for dig. Du har mulighed for at give slip på nogle af dem nu.

Kortet kan også betyde, at du har en lang række valgmuligheder, men du har svært ved at beslutte dig. Kransen repræsenterer succes, smykkestenene rigdom, borgen magt, dragen eventyr og slangen visdom. Ansigtet er måske en indre person du kan komme i kontakt med. Hvis du ikke vælger vil alle mulighederne forblive drømme.

Otte Bægre - Afståelse
En vandringsmand er på vej ind i et klippefyldt landskab. Bag ham står otte bægre. På himmelen ses fuldmånen.

Tid til at give slip på fortiden.
Otte er tallet for død og genfødsel. Du kan vende ryggen til gamle forestillinger og opgive dem. På trods af den omsorg du har investeret i et forhold, er det ikke længere så tilfredsstillende, det fungerer ikke længere. Du føler afstand til andre mennesker og din familie.

Ni Bægre - Tilfredsstillelse
En kraftig mand med korslagte arme sidder på en skammel. På hovedet har han en rød hat og bag ham står ni bægre på et bord.

Tilfredsstillelse, følelsesmæssig opfyldelse, sanselighed.
Du er tilfreds og mæt. Du har den materielle velstand der gør dig tryg i din tilværelse. Der er harmoni i dit liv og du er tilfreds. Hvis du har et ønske eller begærer et eller andet kan det gå i opfyldelse. Det er et "ønskekort" der henviser til sanselige glæder, behag og dyb tilfredsstillelse i forhold til både følelser og materielt.

Ti Bægre - Tilfredshed
En mand står med armen omkring en kvinde og ved siden af dem leger en dreng og en pige. Over dem ses en regnbue med ti bægre.

Tilfredshed, fred og harmoni i forhold.
Du er i følelsesmæssig harmoni, både mellem din feminine og maskuline side og i forhold til dit indre barn. Du føler dig rig, har succes, er idealistisk og kreativ. Det er din stræben og hårde arbejde der har skabt situationen og ikke rent held. Det er ro og harmoni opstået gennem arbejde.

Bægrenes Page - Ren følelse
En ung mand iført blomstret trøje holder et bæger i højre hånd. I bægeret er der en fisk. På hovedet har han en blå hue. Bag ham er der vand

Nye begyndelser, en barnefødsel eller et spirende forhold.
Du er opmærksom på dine følelser og mærker dem straks når de opstår. Din partner er følelsesmæssigt engageret. Fisken er symbol på Kristus, så der er her tale om rene følelser. Kortet kan også betyde en barnefødsel eller en fødsel af kreative ideer eller nye følelser. Kortet kan også hentyde til et nyt forhold som er ved at spire frem, et forhold som skal omfattes med nænsomhed og omsorg.

Bægrenes Ridder - Fine følelser
En ridder i rustning sidder på en hvid hest. På hovedet har han en hjelm med vinger og der er vinger på hans sporer. I højre hånd holder han et bæger. Bag ham er et bjergrigt landskab med en flod.

Kærlighed, drømme og kunst.
Læg mærke til dine drømme, de er betydningsfulde. Du nærmer dig din indre følelsesmæssige kerne. Vingerne på hjelm og sporer er Merkurs symboler, Merkur er gudernes sendebud. Bægrenes ridder er også et sendebud og derfor undervejs, dvs. du er i en overgangsfase. Bægrenes ridder associeres med kærlighed, måske er der et frieri i luften, de romantiske følelser får i hvert fald frit løb.

Bægrenes Dronning - Følelsesmæssig integritet
Dronningen sidder på en trone med en muslingskal. Hun er iført en hvid kjortel og et slag, på hovedet har hun en krone og i hånden har hun et magisk bæger. Tronen står på en sandbanke men er ellers omgivet af vand.

Elsket og tilbedt.
Du får følelsesmæssig omsorg fra en uventet kilde. Dine handlinger er inspireret af drømme. Du er parat til hengivelse og føler dig glad og lykkelig. Du støtter din partner. Dronningen kan også symbolisere en person der kommer ind i dit liv. Du er i samklang med dine glødende og følelsesbetonede indre verden. Du giver frit udtryk for dine følelser uanset om det er kærlighed eller had.

Bægrenes Konge - Ubetinget kærlighed
En konge sidder på en trone af granit omgivet af vand. Han bærer en blå kjortel, et gult slag og en krone. I højre hånd har han et bæger og i venstre et scepter.

Venlighed og hjælpsomhed.
Kongen blev traditionelt koblet sammen med loven og kirken. Han gav råd om følelsesmæssige, materielle og spirituelle spørgsmål. Du er følelsesmæssigt afklaret. Du er retfærdig i din bedømmelse af andre. Du kan forene det videnskabelige med det kunstnerisk kreative. Følelsesmæssig tilknytning og ubetinget kærlighed. Kan betyde frygt for at binde sig til andre mennesker.

 

©Lene Christensen