Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

  

 

XIV - Mådehold

Astrologi: Stjernetegnet Skytten
Nummer: 14
Livets træ: Sti nr. 15, forbinder skønhed med grundlaget
Bogstav: Samakh
I Ching: Mådehold
Stikord: Integration
 

En androgyn skikkelse iført en hvid kjortel med en trekant på brystet, står med den ene fod på land og den anden i vandet. I hænderne holdes to gyldne bægre, der er forbundet med en vandstråle. Personen har brune vinger og i panden ses et cirkel symbol med en prik i midten. I baggrunden ses blomstrende iris og en sti op til en vulkan i udbrud.

Fortolkning af Mådehold
Kortet mådehold er ligevægtens kort. På kortet forbindes alle fem elementer, luft, ild, jord, vand og metal. Kortet betyder at du er i balance med dig selv. Krop, følelser, tanker og sjælen er sund. Du kan lide dig selv. Du er fattet og udstråler indre ro, du har overskud til at klare mange ting uden at føle stress.

Du er glad og tilfreds med din tilværelse, og du spreder harmoni og varme i dine omgivelser. Nyd det.

Fortolkning af symboler
To modsatte aspekter blandes og der dannes ny livgivende energi. En konfrontation mellem ild og vand er en katastrofe. De skal først vende sig til hinanden før en sådan blanding kan lade sig gøre, der må forberedelse til. Dette står englen på kortet for, hun er ikke menneskelig. Hun kan mægle mellem modsætningerne. Englen mådehold kan sammenlignes med skytsenglen. Hun siger: stol på de dybere strømme i livet og flyd med.

En ny libido står til rådighed og det er på tide, at den bliver hældt over i en ny beholder. Forandringen er dog ikke underlagt viljen eller bevidstheden. Man skal have en engels tålmodighed og dygtighed, hvis man vil skabe ligevægt mellem de modsatrettede strømme, så energien kan finde den rigtige hældningsgrad at bevæge sig af. Da transformationen er udenfor den bevidste kontrol, kan vi roligt overlade det til vores engel at gøre den. Afstanden mellem modsætningerne kan ikke ophæves ved hjælp af logik, kun ved erfaring.

Kortet kan symbolisere vandbærerens tidsalder.

Modsætningerne (de to kar) er forbundet med den væske der løber imellem dem, de er derved ikke helt adskilte. Forbindelsen mellem dem skaber en ny energi.

Det er libidoen der transformeres. Helten forbindes, via den strømmende væske, med den hellige verden.

Den hjælp englen tilbyder er af praktisk art, og den er vigtig for såvel den ydre virkelighed som den indre rejse. Englen hjælper helten til at afveje bevidst og ubevidst med hinanden. Når de to verdner bliver blandet sammen uden englen ved roret bliver resultatet kaotisk. Så har vi projektioner, noget fra vores indre projekteres ud i omverdenen. Vi risikerer at projicere englen mådehold ud på en person, som vi så overlader ansvaret for os og vore konflikter, problemer og drømme osv.

Problemer fra den ydre verden skal heller ikke presses ind i den indre. Undgå at bekymre dig over ting der ikke eksisterer.

Mådehold præsenterer den flydende overgang mellem det himmelske og det jordiske eller mellem selvet og egoet. Helten vil herefter opfatte og tillægge den indre verden lige så meget værdi som den ydre.

Til toppen af siden

©Lene Christensen